Skycourt House / Keiji Ashizawa Design

Skycourt is an ambitious renovation project [Keiji Ashizawa Design] that involved transforming a Japan bubble era house into a modern home connected to the city and the sunlight. The house is located in a quiet residential area, a couple of blocks away from Tokyo’s business district. The original house plan was a dated two storey house with cramped bedrooms, small windows with no indoor/outdoor flow.

The clients, a working couple with two children, wanted to maximise the living space, create a backyard with privacy and develop a structure flooded with light. As the original house was part of a set of twin houses, the clients also wanted to decorate the facade in order to severe the link with the sibling. These requirements demanded bold renovations. Remodelling in Japan is a relatively recent phenomenon — via ArchDaily

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Red Wolf
Load More In Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Photos from Flickr