Lujan House / Robert Gurney Architect

In an effort to integrate living spaces with the outdoors while maintaining privacy from Burbage Lane and neighboring houses, the scheme, designed by Robert Gurney Architect, is organized around a centrally located garden. With sixteen foot high ceilings, the eastern volume contains the public living spaces. Continuous clerestory windows assist in providing an abundance of natural light into the space, allowing views to the treetops and sky while minimizing the close proximity of the adjacent houses. A twenty foot wide glass wall slides into a pocket, enhancing the relationship to the outdoors, and provides a sense of living in a garden. The two story western volume is comprised of bedrooms and a small second floor living space. A one story glass link connects the volumes and visually opens to the central garden — via ArchDaily

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Red Wolf
Load More In Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Photos from Flickr