Raiffeisen Finanz Center / Pichler & Traupmann Architekten

The design [Pichler & Traupmann Architekten] of the building playfully responds to the restrictions imposed by the building regulations as well as to the schedule of accommodation for the different floors, and develops an encasing figure that encloses all the activities of the bank in a continuous form. The continuity of the building envelope conveys a sense of identity to both staff and customers, while the building’s volumetric shaping ensures it a striking role in the appearance of the town. It is made of aluminium sandwich panels whose coloring might awaken associations with coins or the bank’s corporate identity. Narrow window openings at calculated positions in the façades respond to the need to screen people who work at computers from glare — via ArchDaily

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Red Wolf
Load More In Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Photos from Flickr