Dorsey Residence / Coates Design

Located in Bainbridge Island, Washington much of the Dorsey Residence is hidden behind a two-story concrete face, however its interior spaces reflect a different experience of warmth, light, and openness. Architects Coates Design created an 18-inch concrete wall that forms two sides of the home’s exterior. These walls provide a poignant counterpoint to the warm wooden and copper box that rests at a slight angle to take full advantage of the site’s water and mountain views. The concrete exterior wall and exposed concrete within the home reduce energy costs by serving as a thermal mass that naturally cools the home in the summer and holds warmth in the winter — via ArchDaily

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Red Wolf
Load More In Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Photos from Flickr