Martinho Les Neyres Residence / Bonnard Woeffray Architectes

Martinho Les Neyres Residence / Bonnard Woeffray Architectes

The dwelling is located in Les Neyres, a hamlet situated on the slopes above Monthey where the vineyards stop and the chestnut woods start – a situation that is neither plane nor mountain. That said, the planning requirements dictate an alpine vernacular in an area zoned for chalet-style building. In its composition of volumes and use of materials, the project engages with the requirements by reinterpreting the characteristic image of an Illiez Valley chalet. The lines of the angled roof are incorporated within the volume of the house. The plan takes the form of a deformed hexagon — via ArchDaily

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Red Wolf
Load More In Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Photos from Flickr