Design

Stijn & Annemie / Atelier Vens Vanbelle


Built in 1908, this historic school in Ghent, Belgium, undoubtedly had character, but it was tricky. The interior had completely caved in, and its landmarked façade had large, high windows facing the street—eliminating a more traditional home plan. Three previous buyers had given up on transforming the site into a proper home. But the next buyers brought on Atelier Vens Vanbelle, who created a novel solution. The three street-facing windows would be extruded into the living space as separate white tubes for the entry, kitchen, and office. This would maintain the home’s connection to the street, help bring light into the interior, while also creating a sort of privacy buffer zone between the street and the living room — via Curbed

Share this Story
Load More Related Articles
Load More In Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Photos from Flickr