Design

ASU Polytechnic Campus / Lake|Flato Architects + RSP Architects


The Lake|Flato Architects and RSP Architects design for the ASU Polytechnic Campus transformed a decommissioned airbase into an inviting pedestrian campus that celebrates the desert landscape and created a new identity for the program. Fourteen acres of asphalt and concrete were removed to transform the site into a desert landscaped mall. Storm water is slowed, captured in detention basins throughout the mall, and used to nourish the landscape. The strategy minimized the load on the existing detention basin and established an indigenous landscape as the heart of the new campus — via ArchDaily

Share this Story
Load More Related Articles
Load More In Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Photos from Flickr