Design

Albion Barn / Studio Seilern Architects


Designed by London-based practice Studio Seilern Architects, the 17th-century barn, which is part of a cluster of buildings on the historic Old Belchers Farm in the village of Little Milton, was converted into offices and an exhibition space for the estate. The barn’s rustic façade of blackened weatherboarding contrasts nicely with its bright interior spaces.

The Albion Barn, as it’s called, comprises a suite of white offices, exhibition areas, and a common space that all wrap around the library, which is hidden behind four secret doors that also feature bookshelves. Inside the intimate space are walls fully lined with books, a narrow mezzanine gallery that gives access to the highest shelves, and a polished steel ceiling featuring an oculus. The reflective surface creates the illusion of a double-height room, adding to the the library’s already-magical properties — via Curbed

Share this Story
Load More Related Articles
Load More In Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Photos from Flickr